Srijeda, 22 Lipanj 2016 20:55

Bogat program, vrhunske malvazije i ludi provod uz Gustafe na 32.Festivalu Istarske Malvazije u Brtonigli

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Malvazija, vino zlatno žute boje, poznato je još iz doba srednjega vijeka u raznim državama i gradovima diljem Europe.
Ujedno, malvazija je obilježila i povijest Brtonigle. No, brtoniška vina imaju svoju specifičnost, budući da je Brtonigla jedina općina u Istri koja na svom području ima 4 vrste tla, koje daju posebnu karakternu crtu vinu.

 

Specifičnost svoje vinske ponude, uz bogati zabavni program već desetljećima slavi, u sklopu Festivala Istarske Malvazije, koji ove godine obilježava 32. rođendan.

 

Sve započinje u petak, 24.06.2016., u popodnevnim satima, uz stručna predavanja usko vezana uz vinarstvo i ostale grane poljoprivrede, te se nastavlja u subotu, 25.06.2016. uz utrku „Istralandia Run & Slide“ na kojoj će oko 300-tinjak natjecatelja preći stazu dužine 5km oko obližnjeg vodenog parka Istralandia, te se za kraj spustiti niz tobogan.

 

U 18 sati Brtonigla će se pretvoriti u bogati prodajno izložbeni prostor uz ponudu lokalnih autohtonih proizvoda, uključujući neizostavne malvazije lokalnih proizvođača.

 

Istovremeno, krenuti će zabavni dio programa uz Bullea Folk, koji će uz odlične zvukove i poznate hitove brinuti o dobroj atmosferi.

 

Sat vremena kasnije izložba pod imenom „A souvenir“ Katarine Sadovski, održati će se u sklopu mjeseca fotografije u galeriji Aleksandar Rukavina u Brtonigli, čiji kurator je Slađanko Dragojević.

 

Već u 19 i 30 počinje izuzetno zanimljiv dio programa. Riječ je o utrki sa bačvama u kojoj će sudjelovati ekipe iz tri lokalnih vinarija (Veralda, Ravalico i Cattunar)

 

Nedugo nakon utrke i proglašenja pobjednika, oko 21 sat, započinje prava zabava uz jedinstvene Gustafe, koji će prisutne rasplesati i raspjevati do kasno u noć.

 

Osim bogatog programa, posjetitelje očekuje prava poslastica u ugostiteljskim objektima Gourmet partnera festivala s područja Brtonigle (San Rocco, Primizia, Vinerino, Silvano, Luciana i Astarea), koji su pripremili prigodna jela koja se sljubljuju s malvazijama sa četri zemlje.

Pročitano 350 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr