Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 18:38

Od 29. do 30.10. u Brtonigli: „14. Dani gljiva“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu dvodnevnu jesensku manifestaciju „14. Dani gljiva“ koja će se održati u samom centru Brtonigle, pod šatorom na Trgu Sv. Zenona od 29.-30. 10.2016. godine.

 

Sve počinje u subotu uz bogati program koji obuhvaća otvorenje izložbe gljiva, takmičenje u branju gljiva, prodaja i konzumacija jela iz kotlića čiji prihod ide u humanitarne svrhe, proglašenje pobjednika Najljepše i Najveće gljive, istovremeno će najmlađi moći uživati u dječjoj radionici u organizaciji Dječjeg vrtića Kalimero iz Brtonigle.

 

Ono što nikako ne smijete propustiti je odličan kulturni program „KD Šavrini in Anka Šavrinke Gračišće“ na kojemu će kostimirani glumci uz glumu, glazbu i ples uprizoriti život Šavrinki u poslijeratnom razdoblju.
U nedjelju se nastavlja uz razgledavanje izložbe gljiva, međunarodno takmičenje u spremanju gljivarskih kotlića (udruge) , takmičenje u spremanju gljivarskih kotlića (načelnici i gradonačelnici Bujštine).

 

Uslijediti će prodaja i konzumacija jela iz kotlića koja predstavlja nastavak humanitarne akcije započete u subotu.
I dok će osjetila okusa i njuha uživati u gljivarskim specijalitetima, za dobru glazbu i pravi spektakl pobrinuti će se bujska udruga LIV uz Wild Country Dancerse koji će izvesti razne koreografije praćene velikim hitovima country muzike.

Posjetitelje će zabavljati band Trio New Melody.

 

Za vrijeme trajanja cijele manifestacije posjetitelji će moći razgledati i kupiti razne domaće proizvode (kestene, razna ulja, čajeve, med, gljive, tjestenina) i rukotvorine (drvene,kamene, kristali).

 

U privitku se nalazi detaljni program manifestacije.

Pročitano 303 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr