Srijeda, 05 Travanj 2017 12:28

CRVENI KRIŽ BUJŠTINE: HUMANITARNI PAKET ZA DALMACIJU I PRIMORJE

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Crveni križ Bujštine započinje podjelu paketa pomoći građanima Bujštine iz kategorije socijalno ugroženih u okviru projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“.
U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ u kojemu je Crveni križ Bujštine partner započinje s prvom podjelom paketa hrane korisnicima. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt je, za područje Dalmacije i Primorja i Istre, ukupno financiran u iznosu od 8.317.864,04 kn, a za cijelu Hrvatsku u iznosu od 86 milijuna kuna.

Cilj projekta je podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela) tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Ovaj projekt usmjeren je kao pomoć lokalnoj zajednici, a Crveni križ Bujštine provodi ga u suradnji s GDCK Split kao nositeljem,

Centrom za socijalnu skrb Buje i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja i to Gradova Umag, Novigrad , Buje i općina Brtonigla Grožnjan i Oprtalj.

Podjela će se vršiti pri distributivnim centrima Crvenog križa u Umagu , Bujama i Novigradu započevši od srijede 05.04.2017. godine. Podjela će se vršiti od 9 do 17h.

Naime, ukupna vrijednost projekta za područje Bujštine je 139.125,00 kn. U okviru podjele paketa pomoći, ukupno će biti podijeljeno 371 paketa pomoći, od kojih 200 s područja Umaga, 63 s područja Novigrada, 79 paketa s područja Buja te 27 s područja Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle. Ukupan broj osoba koje će biti obuhvaćene paketima namirnica i higijenskih potrepština je 371. Voditelj projekta Hrvoje Kovačević koji je ujedno ovaj projekt u suradnji s partnerima i realizirao ističe kako se nada da je to tek uvod u slijedeći sedmogodišnji ciklus provedbe projekta, te kako će u budućnosti biti i dodatnih sredstava, a shodno s tim i mogućnosti dodatnog proširenja projekta u svrhu dodatnog poboljšanja socijalne skrbi na području Bujštine. Crveni križ Bujštine zahvaljuje se Centru za

Socijalnu skrb Buje i svim lokalnim upravama na iznimno dobroj suradnji u pripremi projekta, a sve u svrhu što kvalitetnije provedbe.

 

Crveni križ Bujštine

Pročitano 281 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr