Četvrtak, 06 Srpanj 2017 10:15

Brtonigla među najtransparentnijim općinama!

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Institut za javne financije analizirao je i ocijenio transparentnost (otvorenost) lokalnih proračuna u istraživanju kojim su obuhvaćene sve županije, gradovi i općine, odnosno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

Općina Brtonigla je u navedenom istraživanju ocijenjena najvišom mogućom ocjenom, čistom 5! , dok prosječna ocjena za općine u Hrvatskoj iznosi tek 2,8.

Karte Instituta za javne financije prikazuju transparentnost lokalnih proračuna mjerenu brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama svih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina).

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Radi se o vrlo važnom priznanju za Općinu Brtonigla, kojim se dokazala visoka razina transparentnosti ove jedinice lokalne samouprave, koja je postignuta konstantnim trudom i zalaganjem općinske uprave.

Rezultati su i službeno objavljeni na web stranici Instituta, kojoj je moguće pristupiti putem ove poveznice: http://www.ijf.hr/transparentnost/?params_1=transparentnost

Pročitano 55 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr