Ispiši ovu stranicu

Agencija Lokalne Demokracije (Local Democracy Agency)

(2 glasova)
28, Sij 2014
Pročitano 3735 puta

Adresa: Mlinska 2, 52474 Brtonigla

Tel: ++385 (0)52 774-617

Fax: ++385 (0)52 720-424

Web:  http://www.lda-verteneglio.hr/hr

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Multietnički karakter i velika prisutnost autohtonih građana talijanske nacionalnosti bili su glavni čimbenii u procesu osnovanja Agencije Lokalne Demokracije (ALD) u Brtonigli s ciljem da ALD bude uspješan alat za promicanje multikulturnogt društva i suživota na tom području, te da se istom osnaži lokalna demokracija i razvoj institucija na lokalnoj razini. Agencija Lokalne Demokracije (ALD) je jedna od 3 agencija ALD u Republici Hrvatskoj i jedna od 11 agencija na području JI Europe i Gruzije. Dana 5. svibnja 1996. partneri iz Italije, Švicarske, Francuske, Općina Brtonigla i Istarska županija uz potporu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe, potpisuju Akt o osnivanju ALD u Brtonigli u Istri.

MISIJA: Podupirati jačanje lokalne demokracije i razvoj civilnog društva na području Istarske županije te u sklopu Udruženja Agencija lokalne demokracije, na jugoistoku Europe.

MANDAT: Od samog početka Agencija lokalne demokracije Brtonigla uključena je u projekte koji obuhvaćaju područja kao što su:

Razvoj lokalne demokracije

Razvoj civilnog društva

Izgradnja institucija na lokanoj razini

Međugranična suradnja

Međuetnički dijalog

Promocija interkulturalnosti

Promocija ljudskih prava

Promocija “dobre vlasti”-“good governance”

Lokalni ekonomski razvoj.