Ispiši ovu stranicu

IZGRADNJA NOGOMETNOG IGRALIŠTA U NASELJE BRTONIGLA

(0 glasova)
29, Srp 2019
Pročitano 330 puta

 

KORISNIK: Općina Brtonigla – Verteneglio.

 

OPIS PROJEKTA
U sklopu sportske zone naselja Brtonigla, uskoro će se izgraditi nogometno igralište za mali nogomet, sa umjetnom travom. Planirana površina nogometnog igrališta iznosi 1185,00 m2, uključujući ogradne zidove, dok je čista površina unutar ogradnih zidova, koja će se koristiti za rekreaciju 1138 m2. Dimenzije sportskog igrališta iznositi će 20x40 m.
Glavni projekt za realizaciju investicije je već odrađen te će se uskoro pokrenuti postupak javne nabave za izvođenje radova i za nabavu opreme.
Općina Brtonigla – Verteneglio je navedeni projekt krajem 2018. godine prijavila na LAG-natječaj Lokalne akcijske grupe „Sjeverna Istra“ za provedbu tipa operacije 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ temeljem Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. LAG-a „Sjeverna Istra“, postala je korisnicom EU sredstava i sklopila Ugovor o financiranju sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za bespovratna sredstva iz operacije 7.4.1. Programa ruralnog razvoja, kojim se regulira dodjela bespovratnih EU sredstava.

 

CILJEVI
OPĆI CILJ: Unapređenje i poboljšanje sportske infrastrukture na području Općine Brtonigla – Verteneglio.
SPECIFIČAN CILJ: povećanje kapaciteta sportske infrastrukture na području Općine Brtonigla – Verteneglio, izgradnja nogometnog terena u naselju Brtonigla – Verteneglio, povećanje sportske infrastrukture koja je namijenjena budućim generacijama sa područja Općine Brtonigla – Verteneglio, poticanje mladih da se bave sportom, stvaranje uvjeta za to da se lokalno stanovništvo bavi sportom, povećanje zaštite okoliša uslijed smanjenja transporta do drugih gradova i zbog nekorištenja herbicida i ostalih štetnih kemijskih supstanci.

 

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:
- Izgradnja nogometnog igrališta ukupne površine od 1185,00 m2 (uključujući ogradne zidove), dimenzija 20,0 x 40,0 m
- Realizacija i opremanje nogometnog igrališta kojeg će koristiti lokalne sportske udruge, lokalno stanovništvo i vanjski posjetitelji: najmanje 40 djece u dobi od 6 do 18 godina godišnje (članovi Nogometnog kluba Brtonigla – Nova Vas), najmanje 50 osoba sa područja Općine Brtonigla – Verteneglio (lokalno stanovništvo) godišnje, najmanje 40 vanjskih posjetitelja godišnje.
- Zaštita okoliša: smanjenje transporta do drugih gradova i nekorištenje herbicida i ostalih štetnih kemijskih supstanca, budući da će se igralište opremiti umjetnom travom.

 

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA I IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU:
Sveukupni iznos investicije je 498.455,30 kn sa PDV-om. Dodijeljena potpora iz PRR-a iznosi 148.250,00 kn.

 

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
Predviđeno trajanje operacije je 18 mjeseca.

 

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA:
Tea Rakar, Samostalni upravni referent za provođenje projekata, EU fondova i društvene djelatnosti Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brtonigla - Verteneglio
Trg Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
Tel./Fax.: +385 (0)52 774 174
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.brtonigla-verteneglio.hr

 

Više informacija o strukturnim fondovima možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr
Više informacija o Programu ruralnog razvoja možete pronaći na https://ruralnirazvoj.hr/program/

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Brtonigla – Verteneglio.