Ispiši ovu stranicu
Slika sa današnje dodijele Odluke o financiranju projekta, na kojoj su načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio i Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat. Slika sa današnje dodijele Odluke o financiranju projekta, na kojoj su načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio i Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat.

Općini Brtonigla – Verteneglio dodijeljena EU sredstva za izgradnju prometnice unutar Poduzetničke zone Štrpe

(0 glasova)
24, Svi 2019
In Novosti
Pročitano 226 puta

Načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio, dana 24.05.2019. godine sudjelovao je svečanoj dodjeli Odluka o financiranju za poziv „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ koja je održana u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, svečano je uručio načelniku Općine Brtonigla – Verteneglio Odluku o financiranju projekta „Izgradnja prometnice unutar Poduzetničke zone Štrpe s pratećom infrastrukturom“, na temelju koje će se, za navedenu investiciju, Općini dodijeliti bespovratan iznos u visini od 1.332.339,86 kuna.
Dodijeljeno sufinanciranje rezultat je prijave projekta izgradnje prometnice u Poduzetničkoj zoni Štrpe na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, koji je objavljen u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Prijavu je Općina poslala 22.09.2017. godine.
Sveukupan iznos projekta s PDV-om je 3.055.545,13 kn. Projektom će se realizirati sljedeće stavke: izgradnja prometnice, izgradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje, postavljanje javne rasvjete, postavljanje telekomunikacijskih instalacija i postavljanje plinske instalacije. Za sve su navedene radove izrađeni potrebni projekti, izrađena je investicijska studija za sveukupno investiciju te je ishođena građevinska dozvola. Uskoro će se raspisati javna nabava za radove.
Izgradnja prometnice i prateće infrastrukture je nužna kako bi se same parcele u sklopu zone mogle ustupiti potencijalnim investitorima. Svrha projekta je da se Poduzetnička zone Štrpe stavi u funkciju, čime će se omogućiti razvoj industrije, poduzetništva i novog zapošljavanja na lokaciji koja je vrlo interesantna domaćim i stranim investitorima zbog optimalne prometne povezanosti i geografske lokacije.