Novosti

Srijeda, 20 Lipanj 2018 20:53

Žetvena svečanost

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Zavirite u prošlost, doživite Istarsku priču na četiri zemlje.... Manifestacija U bojama tradicije nastala je kao drugačiji i zanimljiv poslijepodnevni turistički itinerer kroz Brtoniglu, mjesto smješteno na brežuljku, okruženo brojnim vinogradima i maslinicima, upotpunit će večernje sate te otkriti gostima, ali i domaćim stanovnicima jednu novu, romantičnu Istru. Manifestacija će vam pružiti priliku da osjetite dašak prošlosti kroz stare zanate i istarsku glazbu.Vrijedni članovi Udruge zanata Maison chic predstavit će kako su nekad radili istarski nonići. Dođete li u Brtoniglu naći ćete se okruženi zanatlijama koji marljivo rade na izradi tkanina, šivanju nočnih papučica,obradi drveta, pravljenju kruha ..... Uz predstavljanje starih zanata i  alatima kakvi su se nekada koristili, posjetitelji  mogu kušati i negdašnje okuse, načina pripravljanja jela, tjestenine, kruha.... zalijevajući zalogaje izvrsnim vinima zapadno istarskog podneblja. Kako ne bi sve ostalo u Brtonigli, na malom sajmu autohtonih proizvoda moći ćete kupiti suvenire koji će vas još dugo posjećati na nezaboravno iskustvo...
Srijeda, 20 Lipanj 2018 20:46

Brtonigla pod zvijezdama

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Ljetne večeri najbolja su kulisa za odlično druženje uz zalaz sunca ili ispod zvjezdanog  neba. „Brtonigla pod zvijezdama“ – event koji će se održati svakog četvrtka, počevši od od 21. lipnja do 9. kolovoza,  očekuju vas jedinstvene romantične i zabavne večeri  u centru Brtonigle. Gastro posebnosti restorana Food & Wine Primizia sljubljene s vinima naših najboljih vinara, popraćeni glazbenim sastavom odlični su spoj za najbolju atmosferu. I zato uživajte i guštajte! Program manifestacije u privitku.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 11. lipnja 2018. godine informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive „Certifikacijom proizvoda do tržišta“ i „Inovacijski vaučeri za MPS-ove“, a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Sadržaj radionice podijeljen je na module prema nazivu Poziva: Certifikacijom proizvoda do tržišta - video možete pogledati ovdje Pitanja i odgovori - video možete pogledati ovdje Inovacijski vaučeri za MPS-ove - video možete pogledati ovdje Pitanja i odgovori - video možete pogledati ovdje Na radionici su obrađene sve važne teme vezane uz Pozive od osnovnih informacija, uvjeta za prijavitelje, uvjeta za projekte, prihvatljivih aktivnosti i troškova, podnošenja projektnih prijedloga, postupka dodjele, ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i provedbe projekata. Kontakt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: javnost@mingo.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Iz Gradskog društva Crvenog križa Buje koje je ujedno promotor i organizator akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Bujštini ističu kako je potreban dodatan napor za ostvarivanje godišnjeg plana prikupljenih doza krvi za 2018. godinu a kojega provodi u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Rijeke. Aktivnijim uključivanjem lokalnih uprava i realnog sektora može se očekivati pozitivan pomak u narednom periodu jer je potreba za krvi sve veća i sve su učestaliji izvanredni apeli posebno za vrijeme turističke sezone. Snažnijom kampanjom, omogućavanjem dodatnih pogodnosti za darivatelje i podizanjem postojećeg standarda davalaštva na višu razinu može se broj darivatelja povećati te tako zajednicu u kojoj živimo učiniti još humanijom i sigurnijom zaključuju iz GDCK Buje koje ove godine obilježava 65. obljetnicu dobrovoljnog darivanja krvi na tlu Hrvatske. Svake godine, 14. lipnja, zemlje širom svijeta obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Tim povodom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi kao i podizanju svijesti o potrebi redovitog davanja krvi kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i dostupnost krvi i krvnih pripravaka za pacijente u potrebi. Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ona može pomoći i omogućiti pacijentima…
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obavještavamo Vas da u srijedu, 13. lipnja 2018. godine, od 08,30 do 10,30 sati , u prostorijama ambulante Dr. Prekali u Brtonigli - Verteneglio, Patronažna služba vršiti će besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane građane Općine Brtonigla - Verteneglio.
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 19:12

Kiparska škola Aleksandra Rukavine - KIPAR

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
KIPAR je skraćenica Kiparske škole Aleksandra Rukavine utemeljene 2018. godine i nastale iz potrebe za revitalizacijom Memorijalne galerije i valorizacijom rada Aleksandra Rukavine. Ljetna kiparska škola održati će se u galeriji Aleksandar Rukavina u periodu od 24. do 30. Lipnja gdje će studenti kiparske škole pretvarati svoje ideje u kamen. Željni novih iskustava moći će iskušati tehniku ručnog oblikovanja kamena uz prethodnu najavu na kiparbrtonigla@zoho.eu Veselimo se Vašim pitanjima i naravno, dolascima!  
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje se provodi u ovlaštenim laboratorijima. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo ovlašten je za ispitivanje plodnosti tla, ima status referentnog laboratorija te je zadužen za kontrolu provedbe kako na terenu tako i u laboratorijima. S tim u vezi, u privitku se objavljuje Obavijest u vezi zakonske obveze posjednika o ispitivanju plodnosti tla državnog poljoprivrednog zemljišta, koja je upućena svim posjednicima dugogodišnjeg zakupa, zakupa i koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području naše jedinice lokalne samouprave. Uz obavijest u privitku nalazi se i kraći upitnik i zahtjev u vezi ispitivanja plodnosti tla kojeg je potrebno popuniti od strane poljoprivrednih proizvođača (posjednika državnog poljoprivrednog zemljišta) i dostaviti u Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo putem e-mail-a: zzt@hcphs.hr ili poštom na adresu Vinkovačka cesta 63c, Osijek (Zavod za tlo).
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (NN br. 20/2018) Općina Brtonigla Verteneglio izlaže na javni uvid prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općina Brtonigla Verteneglio.. Uvid u prijedlog Programa raspolaganja, s popratnom dokumentacijom, može se izvršiti od 17. svibnja do 01. lipnja 2018. godine U privitku se nalazi cjeloviti tekst obavijesti.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obitelj Buršić iz Nove Vasi osvojila je vrijedna priznanja sa međunarodnih natjecanja maslinovih ulja, koja su održana u Londonu i u New Yorku. Na najvećoj svjetskoj smotri maslinovih ulja, šestom po redu Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, koje se održalo u četvrtak 26. travnja 2018. godine, Hrvatska su ulja osvojila sveukupno 40 medalja, a među njima poseban su uspjeh postigla ulja De Kleva OPG-a Marija Buršić za blend DE KLEVA i Bembo OPG-a Lupić, koji su proglašeni BEST IN CLASS, najboljima u svojoj klasi. Istarska su ulja na ovom natjecanju osvojila sveukupno 30 medalja, od čega su 24 zlatne i 6 srebrnih, čime su istarski maslinari još jednom dokazali da je Istra regija kvalitetnog maslinovog ulja, pogotovo uzimajući u obzir da je ove godine za natjecanje zaprimljeno tisuću uzoraka ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Italije, Grčke, Španjolske, SAD-a, Portugala, Hrvatske, Tunisa, Turske, Australije, Brazila, Francuske, Čilea, Libanona, Kine, Južnoafričke Republike, Novog Zelanda, Meksika, Slovenije, Japana, Egipta, Urugvaja, Izraela, Maroka, Albanije, Bosne i Hercegovine, Alžira i Argentine. Putem sljedeće poveznice moguće je pristupiti pregledu svih prisutnih maslinara i osvojenih priznanja: https://bestoliveoils.com/ Ulje OPG-a Buršić osvojilo je također nagradu i na međunarodnom natjecanju maslinovih ulja „LONDON INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITIONS“,…
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Obavještavamo Vas da u srijedu, 09. svibnja 2018. godine, od 08,30 do 10,30 sati , u prostorijama ambulante Dr. Prekali u Brtonigli, Patronažna služba vršiti će besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane građane Općine Brtonigla - Verteneglio.
Stranica 1 od 30

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr