Četvrtak, 01 Rujan 2016 14:05

Uz Crvenu Jabuku i vatromet završilo najbolje izdanje proslave Svetoga Roka

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Proslava Svetoga Roka koja se tradicionalno odvija u Brtonigli uoči i na dan Sv. Roka, ove godine je nadrasla samu sebe, neovisno da li govorimo o organizaciji, programu i/ili posjećenosti.

Sve je započelo 12.08.2016., teniskim turnirom u autokampu Park Umag, na kojemu su nakon višesatne borbe u Glavnom turniru ostvareni slijedeći plasmani:

1. Mjesto: Nedeljko Tomić i Josip Travan
2. Mjesto: Luciano Visintin i Marin Filipić

No, odigrao se i Utješni turnir na kojemu su prva dva mjesta osvojili:

1. Mjesto: Josip Fabac i Alen Greblo
2. Mjesto: Željko Rakamarić i Andrea Rakamarić

Teniski turnir je bio samo uvertira onoga što je slijedilo u narednim danima, jer već u subotu Brtonigla je u sklopu manifestacije „Zvjezdani Kaleži“, počela dodatno zagrijavati atmosferu. Odlična vina pod zvijezdama uz prateću muziku za koju se brinuo Aleksandar Čakalo, ponudile su posjetiteljima ugodno večernje druženje.

U nedjelju, 14.08.2016. uz tradicionalnu Balinjeradu, koju je otvorio načelnik općine Brtonigle, Doriano Labinan, zajedno s najstarijim stanovnikom Brtonigle (Antonio Zenone Barnaba, 88g.), službeno je započela proslava Svetoga Roka.

Nakon Balinjerade, koja je trajala gotovo tri sata, uslijedila je zabava uz duo Sandro & Kristina na trgu Mazzini, te nastup The Night Express Banda na trgu Sv. Zenona.

Odlični zvuci rasplesali su i raspjevali publiku, a za nastavak zabave do jutra pobrinula se DJ PAWA, uz mnogobrojne hitove.

Fešta Svetoga Roka u Brtonigli, nastavila se i u ponedjeljak 17.08.2016. uz malonogometni turnir u kojemu su sudjelovali lokalni nogometni klubovi te su prva tri mjesta osvojili klubovi:

1. Circolo (Buje)
2. Marinčići (Brtonigla)
3. Radini (Brtonigla)

Istovremeno, u Brtonigli se održao San Rocco Bike & Wine, na kojemu je skoro 100 biciklista obilašlo vinske podrume degustirajući brtoniška vina.

Nakon sporta, uslijedio je bogati zabavni program na kojemu je nastupila neponovljiva klapa Kamapanel na trgu Sv. Zenona, dok su na trgu Mazzini, nastupali Tara & Timetravelersi koji su naježili publiku s fantastičnim izvedbama poznatih svjetskih hitova.

No, zabavi tu nije bio kraj, jer malo prije ponoći na scenu su nastupili jedinstveni Gustafi koju su rasplesali i raspjevali publiku do kasnom u noć.

Uslijedio je posljednji dan manifestacije odnosno 16.08.2016. kada u jutarnjim satima iz crkve Sv.Roka je krenula procesija ulicama Brtonigle, sve do crkve Svetoga Zenona, gdje je održana Sveta Misa.

Popodnevni sati bili su u znaku zabave koja je uključivala tradicionalne pučke igre, utrke s magarcima na kojoj je pobjedu odnio Antonio Radin, a u večernjim satima koncert Crvene Jabuke, koji je izazvao eksploziju emocija i dobrog raspoloženja.

Ravno u ponoć prekinut je koncert kako bi u Brtonigli nakon duži niz godina ponovo zaživio vatromet. Spektakularni vatromet, popraćen uzdasima oduševljenja, ostati će dugo u sjećanju posjetiteljima Brtonigle.

Nakon njega je Crvena Jabuka nastavila s redanjem poznatih hitova.

Paralelno s koncertom Crvene Jabuke, na malome trgu, Folk Group Batana, razveselio je prisutne odličnim nastupom.

Cijela manifestacija završila je kasno u noć, a osim dobre zabave, posjetiteljima je ponudila odličnu eno gastronomsku ponudu, zabavu za najmlađe i još mnogo toga.

 

Izvor: Naša Bujština

Pročitano 366 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr