Četvrtak, 08 Rujan 2016 18:17

Brtonigla oborila vlastite turističke rekorde

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Prošle godine na današnji dan (08.09.2015.) u Brtonigli po prvi puta u povijesti ostvareno polu mijunto noćenje u jednoj turističkoj sezoni.

Iako se mislilo da će taj rekord biti teško nadmašiti, već ove godine, Brtonigla je doživjela novi uspjeh u turizmu. Naime, i ove godine je ostvareno polu milijunto noćenje. No, ovoga puta 6 dana ranije, tj. 02.09.2016.

Najveći broj noćenja prvih 8 mjeseci ove godine (ukupno 175.158) ostvarili su njemački turisti, uslijedili su Nizozemci s 83.625, te treće mjesto je pripalo Slovencima s 55.588 noćenja.

Od prethodno navednih naroda, najveći porast su ostvarili Slovenci s čak 52% više noćenja u odnosu na lani.

Da je Brtonigla kao turistička destinacija, zanimljiva cijelome svijetu, dokazuje i podatak da su na području Brtonigle prenoćili turisti iz čak 83 različitih zemalja.

„Rezultat rasta turističkog prometa dolazi zahvaljujući raznim aktivnostima klastera SZ Istre s ciljem dovođenja gostiju u pred sezoni, razvoju turističkih proizvoda te naporima i uloženom trudu svih nositelja turističke ponude na području Brtonigle, kojima se ovim putem zahvaljujem. Veliko hvala upućujem i svakoj udruzi, obrtniku, poduzetniku, te svakome stanovniku Brtonigle koji su na bilo koji način doprinijeli da Brtonigla iz godine u godinu obara vlastite turističke rekorde“, izjavila je Michelle Babić, direktorica TZO Brtonigle.

Ujedno, Babić je podkrijepila prethodni rast podacima iz kojih je vidljivo da u zadnjih 10-tak godina, broj noćenja je porastao za više od 2 i pol puta.

Kao dugogodišnja članica prestižne talijanske udruge Citta' del vino (Gradovi vina), Brtonigla se među ostalim vinskim destinacijama istiće jedinstvenošću u Istri a i šire po tome što leži na četiri vrste tla – crnom, sivom, bijelom i crvenom. Ova posebitost daje naglasak na sveukupan razvoj Općine Brtonigla, te veću prepoznatljivost i diverzifikaciju autohtonih proizvoda lokalnog područja (vina i maslinova ulja), ne samo na našem teritoriju, već i međunarodnom.

 

Izvor: Naša Bujština

Pročitano 418 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr