Petak, 09 Rujan 2016 20:43

Brtonigla nastavlja s poticajnim mjerama za poslovne subjekte

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Općina Brtonigla već dugi niz godina potiče i podupire poslovne subjekte koji djeluju u navedenoj općini.

To dokazuje i nedavno objavljeni natječaj koji je za cilj imao subvencioniranje kamatne stope poslovnih subjekata koji dugoročno ulažu u opremu i ostale kapitalne investicije.

Na natječaj su se kandidirala dva subjekta.

Obojci je odobreno subvencioniranje kamate sukladno Odluci o utvrđivanju uvjeta i načina subvencioniranja kamata poduzetništva i obrtništva (Službene novine Općine Brtonigla br. 17/14)

Riječ je o:

1. SIMBOL obrt za dizajn i promociju, vlasnik Krunoslav Jovičić, iz Brtonigle, za subvencioniranje kamata poduzetništva i obrtništva u iznosu od 2% (dva) posto za poduzetnički kredit – leasing za nabavu stroja Eagle 60 Flatbed UV printer.

2. OPG „VINERINO“, vlasnik Nerino Visintin, iz Brtonigle, za subvencioniranje kamata poduzetništva i obrtništva u iznosu od 2% (dva) posto za poduzetnički kredit za investiciju u sklopu agroturizma – rekonstrukcija postojećeg objekta u smještajne kapacitete.

Inače, takav tip natječaja se raspisuje još od 2008., te je do sada odobreno ukupno 5 zahtjeva, a cijeokupni iznos navedene subvencije podmiruje Općina Brtonigla.

„Osim navednih poticaja, Brtonigla raspolaže sa još cijelom lepezom mjera kojima želi olakšati život poduzetnicima i obrtnicima. Za veće investicije koje su od posebnog interesa za Općinu Brtoniglu, nudimo i mogućnost obročnog beskamatnog plaćanja komunalnog doprinosa. Ujedno, kako bi potaknuli poljoprivredu, oslobodili smo komunalnog doprinosa sve poljoprivrednike koji investiraju u izgradnju raznih građevinskih objekata.“, izjavio je Doriano Labinjan, načelnik općine Brtonigle.

„Brtonigla je ujedno općina koja se odlučila na nultu stopu prireza, budući da je to jedan namet koji direktno pogađa stanovnike. Cilj nam je što manje opteretiti domaćeg čovjeka“, dodao je.

„Ujedno Brtonigla, nije uvela i niti ne namjerava, u skorije vrijeme, uvesti naplatu parkinga kako stanovništvo i privatni sektor ne bi bili opterećeni tim troškom i kako bi se svaki turist koji dođe u Brtoniglu osjećao još više dobrodošao.“, zaključio je Labinjan.

 

Izvor: Naša Bujština

Pročitano 377 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr