Utorak, 04 Srpanj 2017 17:22

U bojama tradicije - žetvena svečanost, 09.07.2017.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najavljujemo event „U bojama tradicije- žetvena svečanost“, navedeni događaj, odvesti će vas u daleku prošlost u doba starih zanata. Ulice Brtonigle preplaviti će zanatlije koji će izrađivati potkove, drvene bačve, zdjele, instrumente i druge predmete iz tog doba. Prigodno će biti stavljena u funkciju drvena vršilica žita iz 1938. godine.

No, teško je zamisliti ondašnja vremena bez zabave, pa će se stoga, ulicama Brtonigle, održavati tradicionalne igre kakve danas je nemoguće vidjeti. Posjetitelji, osim u igrama, moći će uživati u glazbi 'na svakome uglu', budući da Trio Saltin, Batana, klapa Romansa, puhački orkestar Divača, predstavnici

Zajednice Talijana Nova Vas, te mješoviti zbor i ženski zbor Ad Libitum Zajednice Talijana Brtonigle prirediti će pravu glazbenu poslasticu koja će prisutne raspjevati i rasplesati, uz tradicionalne zvukove.

Ujedno, na glavnome trgu, „Brtoniški merkat“ podariti će posjetiteljima nezaboravno iskustvo okusa i mirisa, uz bogati prodajno-izložbeni prostor lokalnih autohtonih proizvoda. Riječ je pravoj tržnici na „starinski način“.

Dodatnom ugođaju pridonijeti će i starinske nošnje i običaji, kupovi sjena za sjedenje, domaće životinje, prigodno ukrašene ulice i još mnogo toga.

Stoga, ne propustite jedinstvenu priliku da zaronite u prošlost i doživite čari tog doba.

Vidimo se u Bronigli, u nedelju, 09. srpnja s početkom u 17 sati.

U privitku ovogodišnji program.

Link s prošlogodišnje manifestacije: https://www.youtube.com/watch?v=7HiBPZQDnfk

Pročitano 388 puta

Brtonigla - Verteneglio

Općina Brtonigla - Comune di Verteneglio
Adresa: Trg. Sv. Zenona 1, 52474 Brtonigla
OIB 81025770849
Tel./fax :+385 (0)52 / 774 - 174
E-mail: info@brtonigla-verteneglio.hr