Odaberite svoj jezik

Poduzetnička zona Štrpe

Stavljanjem zone u funkciju omogućiti će se razvoj industrije, poduzetništva i novog zapošljavanja na lokaciji koja je vrlo interesantna domaćim i stranim investitorima zbog optimalne prometne povezanosti i geografske lokacije. Zahvaljujući realiziranoj izgradnji prometnice i prateće infrastrukture, u sklopu projekta „Izgradnja prometnice unutar Poduzetničke zone Štrpe s pratećom infrastrukturom“, koji se financirao iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poduzetnička zona će se uskoro staviti u funkciju. Parcele u sklopu zone moći će se ustupiti potencijalnim investitorima.

Urbanističkim planom uređenja Radne zone Štrpe obuhvaćena je površina od 4,35 ha, od čega je 3,72 ha planirano za proizvodnu namjenu.
Radna zona Štrpe nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Istarskog poluotoka, smještena na području Općine Brtonigla-Verteneglio uz sam izlaz iz Istarskog ipsilona, čvorište „Nova Vas“, na sjecištu sa državnom cestom Novigrad – Rijeka D-301, u neposrednoj blizini gradova Umaga, Novigrada i Buja te 10 km od slovenske granice, 20 km od Kopra, 25 km od Poreča, 35 km od Trsta, 80 km od Pule.
Cestovna povezanost je izvrsne dostupnosti za sve tipove automobilskog i teretnog prometa.

Sva infrastruktura izgrađena je sukladno UPU-a Radne Zone Štrpe te je 50% površine zone opremljeno sljedećom infrastrukturom:
- Komunalna infrastruktura (vodoopskrba s hidrantskom mrežom, fekalna odvodnja, oborinska odvodnja),
- Elektroinstalacijska infrastruktura dostupna do zone (unutar zone rezerviran koridor za nisko-naponsku i srednje-naponsku mrežu),
- Telekomunikacijska infrastruktura DTK,
- Asfaltirani i uređeni pristupi budućim česticama za poduzetničke djelatnosti,
- Prometna vertikalna i horizontalna signalizacija,
- Javna rasvjeta.

Unutar zone mogu se obavljati djelatnosti zanatsko-proizvodne i/ili trgovačko-poslovne namjene (I1).
Sukladno važećoj Odluci o komunalnom doprinosu iznos komunalnog doprinosa po m3 u Radnoj zoni Štrpe iznosi 15,00 kn te su istom Odlukom predviđeni popusti i mogućnost obročne otplate.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj +385 (0)52 774 174 ili slanjem upita na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Pregleda: 2015
Preuzimanje priloga:
Odluka o uvjetima prodaje nekretnina i mjerama poticanja poduzetništva na području Poduzetničke zone “Štrpe” [88Kb]
Uploaded Petak, 25 Ožujak 2022 by Brtonigla-Verteneglio