Odaberite svoj jezik

Ovim putem želim odgovoriti na izjavu gđe. Zlate Prodan u ime inicijative "Moj lipi Karigador" izražene tijekom jučerašnje konferencije za novinare u vezi s nedostatkom odgovora na zahtjeve za smanjenje lučkog područja u Prostorni plan naše Općine.

Prije svega treba istaknuti da su oni koji su glasali za mene na izborima 2021. godine jasno izrazili želju za promjenom. Takva promjena nije ostala samo neispunjeno obećanje - ona je realizirana ne samo riječima, već i konkretnim djelovanjem. Relevantan primjer u tom kontekstu je činjenica da se tzv. "megalomanska marina" neće graditi.

Tijekom mog mandata, Karigador je bio središte brojnih inicijativa i ulaganja, kako u smislu komunalne infrastrukture namijenjene stanovnicima Karigadora i razvoju turizma, tako i zelenih površina i parkova, osmišljenih i provedenih s ciljem zaštite, očuvanja i prenošenja tradicije i kulture ribolova budućim generacijama.

Odlučno odbacujem insinuacije prema kojima građani nisu adekvatno informirani o događajima koji se tiču Karigadora, odnosno da informacije dobivaju isključivo iz vanjskih izvora. Takve su tvrdnje netočne. Sve što se realizira redovito se objavljuje na web stranici Općine, na mojim službenim društvenim mrežama i raspravlja se tijekom sjednica Općinskog vijeća čiji su zapisnici javno dostupni svim građanima.

Želim podijeliti svoju zabrinutost zbog činjenice da mali broj pojedinaca, motiviranih prije svega osobnim interesima, manipulira javnim mijenjem kako bi ostvarili koristi koje mogu biti u suprotnosti s javnim interesom stanovnika Karigadora. Takvo je ponašanje krajnje neprihvatljivo. Kao načelnik, moje opredjeljenje, od prvog dana mandata, je djelovati za opće dobro, osluškujući aktualne potrebe građana, ali i one potrebe koje su zanemarene tijekom prethodnih mandata.

Pozivam sve građane našeg Grada da se oslanjaju isključivo na točne i pouzdane izvore informacija, koje dolaze izravno iz općinske uprave ili drugih javnih institucija. 

Pozivam i potičem sve građane kojima su potrebna dodatna pojašnjenja da se za sve informacije obrate izravno Općini.

Neću dopustiti da mali broj ljudi, potaknuti privatnim interesima, a često i nepoznavanjem procedura, naruši rad i ugled Općine i moj osobni ugled. Uzdam se u povjerenje i podršku onih koji su spremni graditi budućnost Karigadora na čvrstim temeljima, poštujući administrativne procedure i bez skrivenih ciljeva koji se udaljavaju od javnog interesa.

Načelnik Općine Brtonigla-Verteneglio, Neš Sinožić, mag.ing.agr.

  • Pregleda: 174